MÄSÁ VÝSEKOVÉ HOVÄDZIE

Podľa požiadaviek trhu a v súlade s normami technológie opracovania ponúkame celý sortiment výsekového hovädzieho mäsa. Všetky mäsá a vnútornosti sú špeciálne opracované, ktoré splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky.

  1. Krk – Mäso z prednej časti vhodné na dusenie a varenie. Z krku sa varí guláš a polievka.
  2. Vysoká roštenka – Mäso z prednej časti. Hodí sa na varenie, dusenie.
  3. Pliecko – Mäso z prednej časti vhodné na dusenie. Výborné na závitky a k omáčkam.
  4. Lýtko (nožina) – Mäso z prednej a zadnej lýtka na varenie a dusenie. Varí sa z neho guláš a polievka.
  5. Hruď – Mäso s kosťou z prednej časti prerastené tukom vhodné na polievku.
  6. Nízka roštenka – Mäso z chrbta je dobré na pečenie, rýchle opekanie a grilovanie.
  7. Sviečková – Mäso z chrbta vhodné na pečenie, grilovanie a rýchle opekanie, na tatarské bifteky.
  8. Slabina – Mäso vhodné na varenie, najmä na polievky.
  9. Špička – Zadné mäso na pečenie a dusenie.
  10. Orech – Mäso zo zadnej časti, vhodné na rýchle opekanie a grilovanie. Hodí sa na závitky, steaky a fondue.
  11. Vrchný šál – Mäso zo zadnej časti na dusenie, rýchle opekanie a grilovanie. Vhodné na závitky, steaky.
  12. Spodný šál – Mäso zo zadnej časti na dusenie, varenie a pečenie. Vynikajúce na závitky.
  13. Chvost – Na varenie, najlepšie na polievky.